trio_aulos_hi4. august 2015 – kl. 16:30

Jonas Frølund, klarinet
Jonathan Algot Swensen, cello
Elias Holm, klaver

TRIO AULOS

Klarinettrioen Trio Aulos består af tre unge, fremadstormende musikere med fælles rod i København.

Klarinettisten Jonas Lyskjær Frølund, cellisten Jonathan Algot Swensen og pianisten Elias Holm fandt sammen i starten af 2013 og har i løbet af det år spillet flere større koncerter på bl.a. Copenhagen Summer Festival og Tisvilde Kammermusikfestival. De har allerede nu talrige fremtidige koncerter flere steder i landet, bl.a. på Schubertiaden 2015. Trioen modtager undervisning på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium af bl.a. pianist og docent Amalie Malling og 1. soloklarinettist i Det Kongelige Kapel, John Kruse.

Navnet Trio Aulos kommer af det antikke græske blæseinstrument aulos, som i sin form ligner den moderne klarinet.

Jonas Lyskjær Frølund er født i 1996 og begyndte at spille klarinet i 2007. Han startede sin undervisning på musikskolen i Roskilde, men har siden 2011 modtaget undervisning af John Kruse som en del af MGK på Sankt Annæ Gymnasium. Optræder ofte i kammermusiksammenhænge, og har flere faste ensembler i form af klarinettrioen Trio Aulos og blæserkvintetten WH5. Jonas har vundet priser i flere musikkonkurrencer for unge, herunder Øresunds Solist og Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og har modtaget flere legater, bl.a. Copenhagen Summer Festivals Talentpris. I 2014 vandt han 1. pris ved den internationale klarinetkonkurrence ’Concorso Internazionale di Musica ”Marco Fiorindo”’. Han var desuden med i den prestigefyldte Carl Nielsen International Clarinet Competition i 2013 som yngste deltager og i Copenhagen Phil’s audition til 1. soloklarinetstillingen i maj 2014.
Modtog Gade Prisen i 2014.

Jonathan Algot Swensen er født i 1996 og begyndte at spille cello som 7-årig. Han startede på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i september 2014 hos cellist Toke Møldrup. Han har tidligere fået undervisning af førende cellolærere som Niels Ullner, Henrik Dam Thomsen og svenske Mats Rondin. Han har vundet priser i flere konkurrencer, bl.a. Øresunds Solist, Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og Spil For Livet, hvor han spillede med DR SymfoniOrkesteret. Nyligst vandt han 1. pris ved Stockholms internationale musikkonkurrence 2014. Har derudover modtaget flere eftertragtede legater, bl.a. Copenhagen Summer Festivals Talentpris, Jacob Gades Talentpris og et legat fra Betty og Valdemar van Hauen Fonden.

Elias Holm er født i 1996 og har spillet klaver siden han var 6 år gammel. Har studeret hos pianist og tidl. docent ved DKDM Tove Lønskov i flere år, men studerer nu på DKDM hos Amalie Malling på andet år. Har opnået topplaceringer i konkurrencer i både ind- og udland, herunder Steinway Konkurrencen, guld i Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og Grand Prix i Music Without Limits i Litauen. Elias blev desuden i 2013 valgt til at få doneret et nyt Steinway O flygel af Augustinus Fonden til brug under studietiden. I juni 2014 var Elias solist med Armenian Philharmonic Orchestra i Mozarts klaverkoncert nr. 24 og gav flere andre koncerter i forbindelse med ’New Names’ International Festival of Young Musician-Performers.