Copenhagen Summer Festival 2018

Søndag 29. juli kl. 16.30

Åbningskoncert

Pianist Szymon Nehring, Vinder af Rubinstein Competition 2017
Med et Krystian Zimerman scholarship i ryggen er han på vej til tops i den internationale elite. En af den unge generations heæt store navne. Han studerer hos Boris Berman på Yale Universitetet og har allerede givet koncerter i Europa, USA og Sydamerika. Kommende sæson vil han være at finde på plakaten både i Carnegie Hall i New York og Wigmore Hall i London. Denne koncert er han første præsentation i Danmark.

Læs mere om Szymon Nehring

Se program (PDF)

 

Mandag 30. juli kl. 19.30

Duo Huayra, Loussine Azizian violin, Leonardo Sessena cello
De to musikere spiller begge i Kristiansand Symfoniorkester i Norge. Loussine har armensk og Leonardo italiensk baggrund. Tilsammen udgør de en duo, der har indtaget den skandinaviske musikscene. Begge har international solistkarriere. Programmet omfatter musik af Martinu, Halvorsen og Kodaly.

Se program (PDF)

 

Tirsdag 31. juli kl. 19.30

Duo Ventus, Michaela Hansen fløjte og Louise Henriksen klarinet
Prisvindere i DR P2 Kammermusik Konkurrence 2017
En af årets mest omtalte kammermusikensembler. De har på kort tid placerede sig centralt i det danske musikalske vækstlag og på europæisk plan, bl.a. med priser i Luigi Nono kammermusikkonkurrence i Italien. Koncerten rummer musik af Francaix, Jolivet, Muczynski og Johan Söderholm.

Se program (PDF)

 

Onsdag 1. august kl. 19.30

Jonas Frølund klarinet og Gershwin String Quartet
Et af de mest bemærkelsesværdige musikalske talenter, Jonas Frølund, spiller med den veletablerede russisk-tyske strygekvartet. Programmet omfatter musik af bl.a. Mozart, Weber, Khachaturian, Piazolla og illustrerer de kreative muligheder, der opstår, når de bedste hjemlige talenter spiller sammen med eliten af den internationale musikscene.
Koncerten optages af DR P2.

Se program (PDF)

 

Torsdag 2. august kl. 19.30

Ung nordisk strygesekstet
Nogle af de fremmeste talenter, Kirstine Schneider og Kern Westerberg violin, Marthe Husum og Daniel Eklund bratsch, Jonathan Swensen og Amalie Stahlheim cello, har fundet sammen om to betydelige værker for denne besætning, Verklärte Nacht af Schönberg og Souvenir de Florence af Tschaikowsky.

Læs mere om kunstnerne

Se program (PDF)

 

Fredag 3. august kl. 19.30

Bjarke Mogensen akkordeon og Kottos Ensemble
Accordeon spilleren, kendt langt ude i den store verden, kommer her med sit band og spiller et cross over program. Programmet er underholdende, virtuost og inciterende med blandede musikstykker, lige fra Vivaldi til Christos Farmakis.

Se program (PDF)

 

Lørdag 4. august kl. 16.30

Helt unge prisvindere fra Berlingske, Steinway og andre konkurrencer
Program med det helt unge vækstlag blandt de hjemlige talenter.
Man kan bl.a. høre de to pianister, stortalenterne Rune Leicht Lund og William Guldfred og violinisten Freja Julie Rasch Eskildsen.

FRI ENTRE

Se program (PDF)

 

Søndag 5. august kl. 16.30

Øresunds Solist prisvindere
Øresunds Solist er et af de vigtigste fora for musikalsk talentudvikling.
Koncerten præsenterer nogle af årets prismodtagere, violinisterne Angelo Lundstrøm og Alva Holm. Desuden kan man opleve Lara Boschkor violin, som bl.a. vandt Tonalisten Pris 2017 og en række andre europæiske priser, herunder Henryk Szeryng Pris 2013.
Øresunds Solist er med til at give de unge koncertmuligheder, både ved festivals, i musikskoler og med orkestre og ensembler. Samarbejder bl.a. med Tonalisten, Tyskland.

Se program (PDF)

 

Mandag 6. august kl. 19.30

Cellisten Jakob Kuranyi og danser Heather Ware
Koncert med dans, ”Reapproacing Bach”
Den svenske cellostjerne har fundet sammen med eksperimenterende danser i et program med udgangspunkt i musik af J.S. Bach, men som også kommer rundt i hele det kreative rum på tværs af musik og bevægelse. Koranyi kan jævnligt høres som solist med symfoniorkestre i både Europa og USA, herunder Chamber Music Society of Lincoln Center. Heather Ware er uddannet i Canada og danser med den hollandske gruppe Leine Roebana.

Læs mere om Heather Ware & Jakob Koranyi

Se program (PDF)

 

Tirsdag 7. august kl. 19.30

Trio Elisabeth Brauss klaver, Anna Egholm violin, Anastasia Kobekina, cello
Denne klavertrio spillede en fremragende koncert på forrige års Copenhagen Summer Festival. Kan nu høres igen i et rent Tschaikowsky program med den store a-mol trio centralt i programmet.
De tre solister vinder den ene store pris efter den anden. De er med i europæiske festivals og marcherer med stormskridt frem i internationale musikalske karriere.
En enestående mulighed for genhør med ensemblet.

Se program (PDF)

 

Onsdag 8. august kl. 19.30

Claire Huangci, kinesisk amerikansk pianist, International elite
Den kinesisk amerikanske pianist har sin unge alder til trods etableret sig som en af de mest efterspurgte solister i den unge elite. Hun er vokset fra vidunderbarn til moden kunstner med koncerter overalt, herunder bl.a. Carnegie Hall, Konzerthaus Berlin, Verbier Festival. Hun er uddannet fra Curtis Institute i Philadelphia og Hochschule für Musik i Hannover.

Læs mere om Claire Huangci

Se program (PDF)

 

Torsdag 9. august kl. 19.30

Copenhagen Summer Festival Talentpris 2018, Nicholas Algot Swensen, bratsch
Årets prismodtager er den 18-årige Nicholas Algot Swensen. Han har allerede vundet de fleste hjemlige musikpriser, inklusive det store Jacob Gade Legat, Øresunds Solist, Berlingske og meget mere.
Studerer ved konservatoriet i Lübeck, og vejen til stor international karriere er oplagt.

FRI ENTRE

Se program (PDF)