© Mikal Schlosser

Valdemar Wenzel Most - Copenhagen Summer Festival Talentpris 2023

17. august kl. 19.30

Valdemar Wenzel Most er 17 år. Han går på Skt. Annæ Gymnasium i København og spiller klaver på Københavns MGK hos Bella Zapolski.
Valdemar fik 2. pris og Carl Nielsen prisen i Aarhus International Piano Competition marts 2023, hvor han spillede Rachmaninovs 3. klaverkoncert, første sats, i finalen med Aarhus Symfoniorkester.

I januar 2023 har Valdemar spillet Rachmaninovs 2. klaverkoncert, 1. sats sammen med Göteborg Symfoniker, og skal til august 2023 spille samme værk med Copenhagen Phil i Tivolis koncertsal, til koncertrækken ”mesterstykker”, og med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Valdemar fik 1. pris ved Steinway Piano Festival i maj 2022 og han blev udvalgt til at repræsentere Danmark ved den internationale Steinway Festival i Hamburg i 2023.

Valdemar fik 2. pris til den internationale Nordic International Piano Competition 2021, samt 3 andre priser til samme konkurrence: Bedste Nordiske Pianist, Bedste Romantiske Fortolkning, samt Bedste Wienerklassiske Fortolkning.

Valdemar skal i sommeren 2023 spille sammen med Ludvig Gudim og Torleif Thedéen, og med jævnaldrende unge talenter til Odsherred kammermusikfestival.

I 2019 vandt Valdemar talentpris og Guldmedalje i Berlingskes klassiske Musikkonkurrence. Derudover vandt han 2. pris i Nordic Junior Piano Competition i Ingesund og Grand prix i Concertino Malmø International Music festival.

I 2018 fik Valdemar tildelt Jacob Gades treårige talentpris på 45.000,- kr.

Valdemar er en del af Jacob Gade Legats talentprogram og spiller i den forbindelse mange koncerter, både solo og kammermusik, som han spiller med både jævnaldrende talenter og med professionelle musikere. Ved Jakob Gade Legats ”Den Unge Kammermusikkonkurrence” i Aarhus februar 2022 fik han guldmedalje med Zapolski Piano Kvintet. Med Zapolski Piano Kvintet har han også optrådt til to forestillinger på Gamle Scene, Det Kgl. Teater, som del af Hübberiets fejring af balletskolens 250 års jubilæum.

I sommeren 2022 har han spillet en times solo-recital på Nordisk Kammermusik Festival og en række koncerter på Odsherred Kammermusikfestival, bl.a. med Schumanns klaverkvintet med Zapolski Piano Kvintet og Mendelssohns første klavertrio med Andreas Brantelid og Selma Teilmann. I september spillede han på Frederiksberg Festspil en koncert sammen med pianisterne Christian Ihle Hadland og Dominik Wizjan.

Udover mange koncerter i Danmark har Valdemar spillet koncerter i Sverige på Stockholms slott, Musikhögskolan Ingesund samt i Malmö, i Polen i Krakow, Zywiec, Korzkiew og i Østrig i Wien.

Valdemar har deltaget i masterclasses hos: Ewa Pobłocka, Péter Nagy, Julia Mustonen-Dahlkvist,
Aristo Sham, Mirosław Herbowski og Per Tengstrand.

Læs mere om Aarhus International Piano Competition