© Benedikte Hald

AKELA Strygekvartet

16. august - 19.30

Strygekvartetten AKELA blev dannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2019 og har sidenhen, med vejledning af professor Tim Frederiksen, fortolket det klassiske kvartetrepertoire med nærvær og nysgerrighed til kammermusikfestivaler, internationale masterclasses, konkurrencer og koncerter rundt i hele landet. I '22 blev kvartetten inviteret til være en del af Le Dimora del Quartetto - et internationalt netværk, der støtter unge internationale strygekvartetter i deres karriere.

AKELA består af Clara Glasdam og Gustav Ranum på violin, Kirsten Wilbrandt Kjær på bratsch og Oskar Reuben Friis-Hansen på cello. Før ensemblets etablering har alle medlemmer spillet sammen på kryds og tværs fra barnsben, blandt andet i Det Danske Ungdomsensemble, hvilket har bidraget til fælles musikalske rødder og en stor menneskelig forståelse af hinanden.

AKELA har en stærk drøm om at være et vedkommende og inspirerende ensemble, og har derfor i løbet af årene arrangeret og spillet koncerter af meget forskellig karakter - fra højskolekoncerter krydret med sang og fortælling, klassiske kvartetkoncerter i prominente koncertsale, side-by-side-koncerter med det musikalske vækstlag til plejehjemskoncerter i et coronanedlukket Danmark.

AKELA har spillet omkring 50 koncerter nationalt og internationalt og udmærkede sig i '21 ved at vinde førsteprisen i ENKOR International Chamber Music Competition. Derudover har kvartetten deltaget i talrige masterclasses med blandt andet Hatto Beyerle (Alban Berg Kvartetten), Johannes Meissl (Artis Quartett) og Den Danske Strygekvartet.

Hver især er alle i kvartetten en aktiv del af det danske musikliv, både solistisk og som assistenter i symfoniorkestre. For dem alle gælder dog, at den store passion er kammermusikken, som de altid stræber efter at udforske med kreativitet, varme og åbenhed.