© Bernhardina Hörnstein

Xenia Frederiksen

11. august - 19.30

Pianist og fortepianist Xenia Frederiksen er en ung, dansk musiker fra en gammel, dansk musikerfamilie. Xenia Frederiksen begyndte sin musikalske uddannelse i en alder af 6 år hos Bella Zapolski indtil år 2000, hvor hun begyndte på Suzuki-Instituttet hos Esther Lund Madsen. Senere fulgte studier hos Marianna Shirinyan inden Xenia i 2009 blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium i professor Anne Ølands klasse. Herfra tog hun sin bacheloreksamen i 2012 og har siden da studeret hos Tove Lønskov og endelig i professor Erik T. Tawaststjerna velrenommerede klasse på Sibelius Akademiet, hvorfra hun tog sin master eksamen i 2018. Under studietiden modtog hun også undervisning af Dr. Thomas Hecht underviser ved Yong Siew Toh Conservatory of Music, Singapore.

Siden 2019 har Xenia studeret i solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium hos Søren Rastogi og Martin Lysholm. I studieåret 2021/22 modtager Xenia desuden undervisning af den anerkendte franske pianist, Dennis Pascal, på Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Denne undervisning er generøst støttet af Ejnar Hansens Legat.

Xenia Frederiksen har deltaget og vundet priser i flere konkurrencer, både nationale og internationale og deltaget i mesterklasser med bl.a. Dennis Pascal, Roger Vignoles og Irina Ossipova. I 2021 var Xenia finalist i den første Langgaard-konkurrence i København.

Særligt som kammermusiker har Xenia Frederiksen gjort sig bemærket på den danske musikscene som pianist i Trio Colore, der i foråret 2014 var på landsdækkende turné. Af kommende projekter kan nævnes flere internationale konkurrencer og en cd-indspilning på Dacapo Records af Kuhlaus firehændige klavermusik sammen med pianisten Marie-Luise Bodendorff.