© Katerina Koroleva

© Celine Dahl

© Lau Q Eliasen

MGK Studerende - Vasilisa Koroleva, violin og Robin Wohner, klaver
Trio Fantasma - Merel Beelen, klaver, Josephine Egede Franyo, violin og Magnus Franyo, cello

Tirsdag 11. august kl. 15

Vasilisa Koroleva er 16 år og er netop færdig med 2. år på Københavns MGK hos Alexandre Zapolski. Hun har spillet violin siden hun var 4 - de første to år hos Ludmila Spektor. Hun har tidligere i år søgt optagelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

I 2016 og 2019 fik Vasilisa 1. pris ved Jacob Gade Violinkonkurrence i Vejle.

De seneste tre år har hun fået 1. pris ved Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence (2017, 2018 og 2019) samt 1. pris ved Malmø International Concertino i 2018.

Robin Wohner er 16 år og begyndte at spille klaver i en alder af 7. Han har studeret på MGK Sjælland siden 2018 og er på nuværende tidspunkt elev af Bella Zapolski. Han har siden 2017 været en del af Juniorakademiet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han har spillet sammen med en lang række unge musikere.

Robin spillede i 2019 på Copenhagen Summer Festival. Derudover var han senere på året valgt som hæderslegat-modtager af Køge Kultur Fond, hvor han fik overrakt prisen af Hendes Højhed Prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Han har tidligere modtaget samtlige priser ved en række musikkonkurrencer, herunder Unge Spiller Klassisk, Steinway Piano Festival og Berlingske Klassiske Musikkonkurrence, hvor han i 2019 var guldmedalje-modtager og optrådte til afslutningskoncerten i Tivolis Koncertsal.

TRIO FANTASMA

Josephine Egede Franyó er 18 år, studerer violin hos prof. Eszter Haffner og går på Sankt Annæ MGK.
Josephine har vundet flere priser ved bl.a. Jacob Gade Violinkonkurrencen, Berlingske Klassiske Musikkonkurrence og Unge Spiller Klassisk. I 2016 og 2019 blev hun som vinder af sidstnævnte konkurrence udvalgt til at optræde som solist med Ensemble Storstrøm på en koncertturné rundt omkring på Sjælland

Magnus Franyó er 16 år og går på Sankt Annæ MGK hvor han tager timer hos Carl-Oscar Østerlind.
Gennem årene har han spillet til flere forskellige konkurrencer som bl.a. Berlinske Klassiske Musikkonkurrence, hvor han har vundet 1. pris i flere år. Derudover har han deltaget i Unge Spiller Klassisk, hvor han flere gange har vundet en turné som solist med Ensemble Storstrøm, senest i efteråret 2019.

Merel Beelen er en 17-årig pianist som går hos Søren Pedersen på Sankt Annæ MGK.
Hun har vundet flere præmier til Steinway Piano Festival og Berlingskes Klassiske Musikkonkurence og modtog Lyngby-Taarbæks Amatørmusikpris i 2018. Sidste sommer spillede hun Rhapsody in Blue i Tivolis koncertsal med Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester.

Program med nogle af prisvinderne ved Øresunds Solist 2020.

Øresunds Solist er et af de vigtigste fora for musikalsk talentudvikling.
Øresunds Solist samarbejder bl.a. med Tonalisten, Tyskland, og er med til at give de unge koncertmuligheder, både ved festivals, i musikskoler og med orkestre og ensembler.