Armon-String-Trio

Onsdag, 3. august, 2016

Armon Strygetrio

Ensemblet består af Morten Lyngs på violin, Jakup Lützen på bratsch og Lea Emilie Brøndal på cello. De har vundet pris i P2 Kammermusik Konkurrence, og har spillet koncerter både i ind- og udland. Programmet omfatter musik af Mozart og den czekkiske komponist Gideon Klein, der døde i Theresienstadt koncentrationslejr i 1945.

“Armon String Trio er en ung, dansk strygetrio, der består af tre unge musikere, som alle brænder for kammermusikken. Trioen blev dannet i sommeren 2013, og har siden da modtaget undervisning af professor Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. I april 2014 deltog Armon i P2s Kammermusikkonkurrence, hvor ensemblet modtog en specialpris fra “Sammenslutningen af Danske Musikforeninger”, der i de kommende sæsoner vil engagere dem til en række koncerter i hele landet. Den unge trio har allerede optrådt på prestigefulde scener og kammermusikforeninger, samt deltaget i masterclasses med internationalt anerkendte musikere.

Repertoiret for strygetrio er ikke ligefrem et overflødighedshorn af værker, som det f.eks. gælder for strygekvartetten. Som denne type ensemble er man derfor nødt til at være opsøgende, nysgerrig og til tider træde uden for standard-repertoiret for at finde de skjulte skatte, der findes for besætningen. Går man først på opdagelse i værkerne skrevet for strygetrio, vil man hurtigt opdage, at de er utroligt alsidige og spændende. Blandt andet derfor nyder Armon både at fordybe sig i de højtelskede mesterværker af bl.a. Beethoven, Mozart og Schubert, mens de samtidigt finder glæde og udfordringer ved nyskrevne og mindre kendte værker, der kan være med til at skubbe grænserne for klassisk musik. Trioen sætter en ligeså stor ære i at få lov til at bringe de mindre kendte, men ikke desto mindre fantastiske og alsidige værker ud over scenekanten. Nærvær og nysgerrighed er nøgleord for trioens arbejde bag og på scenen.

Navnet Armon er inspireret af det græske ord ‘harmonia’, der betyder harmoni – et ord, der kan overføres på flere forskellige aspekter af det at spille kammermusik.”