Alba Strygekvartet 3
Torsdag, 4. august, 2016

Alba Strygekvartet & fløjtenist Adriana Ferreira

 
Strygekvartetten er skandinavisk sammensat og består af Amalie Kjældgaard Kristensen og Cecilie Hangaard Emtoft på violin, samt Minna Rebecka Marie Svedberg på bratsch og Theodor Lyngstad på cello.
Ensemblet har vundet pris i Carl Nielsen International Chamber Music Competition, og selv om de 4 musikere er på studieophold forskellige steder i udlandet opretholder de en meget aktiv koncertkarriere som strygekvartet.
 
Ved denne koncert har de slået sig sammen med den usædvanligt begavede portugisiske fløjtespiller Adriana Ferreira, der vandt 1. pris i Carl Nielsen Fløjtekonkurrence 2010, samt i 2014 pris i den prestigefyldte Geneva International Music Competition. Hun har et travlt koncertprogram som solist med de betydeligste europæiske symfoniorkestre.
Programmet omfatter fløjtekvartetter af Mozart, Boccherini og Gordon Jacob, samt strygekvartet af Schumann.
 
Alba Strygekvartet
På spansk betyder alba solopgang, hvilket kan forstås som en metafor for noget spædt og nyt, og som et levende og friskt ensemble assoscieres Albakvartetten til det smukke hvide, der opstår ved begyndelsen af en ny dag. Kvartetten består af Amalie Kjældgaard (DK), Cecilie Emtoft (DK), Minna Svedberg (SE) og Theodor Lyndstad (NO) og siden begyndelsen i 2013 har de arbejdet sig op som et af Skandinaviens nye store potentialer på den unge klassiske musikscene.

I 2015 deltog kvartetten i vid udstrækning i fejringen af Carl Nielsen 150-året blandt andet ved den officielle Carl Nielsen Kunstprisceremoni, ved Green Capital Days og i Natmandsforeningen, hvor de ved deres debutoptræden desuden modtog foreningens medlemslegat. I efteråret vandt de, som yngste deltagende ensemble, Talentprisen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition.

Albakvartetten har helt fra starten været tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i professor Tim Frederiksens kammermusikklasse. Herigennem har kvartetten været inviteret til samarbejde med den Dansk-Norske Fond og haft ophold på både Lysebu i Oslo og Schæffergården i København, hvor de har modtaget masterclasses med bl.a. Peter Sheppard (Kreutzer String Quartet), Jakob Kullberg og Peter Herresthal og fik mulighed for at arbejde sammen med Mathias Kjøller (Aarhus Symfoniorkester) og komponist Eivind Buene. I sommer 2015 var kvartetten ”Quartet in residence” på Wye Valley Music Festival i Wales, hvor de spillede sammen med pianist Daniel Tong (London Bridge Ensemble) og modtog undervisning af Matthew Truscott (Mahler Chamber Orchestra), Michael Gurevich (London Haydn Quartet), Marie Bitlloch (Elias Quartet).

De fire unge strygere i Albakvartetten er nu i gang med deres videre individuelle studier i nogle af verdens hovedstæder for klassisk musik; Wien, Prag, Berlin og Manhattan, men som kvartet har de fortsat store intentioner om at videreføre deres musikalske samarbejde på tværs af landegrænser.

Adriana_Ferreira

Adriana Ferreira
Den usædvanligt begavede portugisiske fløjtespiller Adriana Ferreira, vandt 1. pris i Carl Nielsen Fløjtekonkurrence 2010, samt i 2014 pris i den prestigefyldte Geneva International Music Competition. Hun har et travlt koncertprogram som solist med de betydeligste europæiske symfoniorkestre.

Programmet omfatter fløjtekvartetter af Mozart, Boccherini og Gordon Jacob, samt strygekvartet af Schumann.