TRIO BOYARSKY

Trio Boyarsky blev dannet i 2008 og har siden da turneret og optrådt i England, Sverige, Danmark, Frankrig og New Zealand.

Ben Baker er oprindeligt fra New Zealand og studerer i øjeblikket hos Natalia Boyarsky i England. Han har allerede vundet flere prestigefyldte internationale priser og har en travl international karriere.

Den britisk/russiske bratchist, Konstantin Boyarsky, er første bratchist i Royal Opera House/ Covent Garden i London. Han optræder hyppigt overalt i verden og er dels underviser, komponist og arrangør og dels en meget efterspurgt solo-bratchist og kammermusiker.

Amelia Jakobsson Boyarsky er en alsidig og blillant cellist og sanger, oprindeligt fra Sverige. Hun har vundet adskillige konkurrencer i Sverige, Danmark og Canada og er aktiv som solist og kammermusiker i en lang række forskellige musikalske sammenhænge.

Trioen tager ofte nye værker på programmet og det omfattende repertoire strækker sig fra trioer af Haydn, Mozart og Beethoven til værker af Henze, Schnittke, Gubaidulina, Jansson og mange andre.

HENRIK GOLDSCHMIDT

Henrik Goldschmidt er solooboist i Det Kgl. Kapel og dertil initiativtager til og oboist i fredsorkestret The Middle East Peace Orchestra, som turnerer over hele verden. Han er desuden medlem af Den Danske Blæseroktet og har spillet med mange af verdens førende orkestre, bl.a. var han ansat tre år hos Berliner Filharmonikerne.

Henrik Goldschmidt beskrives som den bedste klezmer-oboist i verden, og han har gennem årene vundet konkurrencer og modtaget en lang række udmærkelser for både sit klassiske og sit rytmiske virke. Bl.a. førsteprisen i Martigny-konkurrencen, førsteprisen i Dansk Kammermusikkonkurrence med Den Danske Blæseroktet, Jakob Gade Prisen, Det Kongelige Teaters pris, Dansk Musikerforbunds Hæderspris, Emil Holms Legat, Wilhelm Hansen Fondens hæderspris samt senest H.C. Lumbye Prisen. Henrik Goldschmidt blev desuden valgt som Danmarks repræsentant til The World Symphony Orchestra.

Sammen med Den Danske Blæseroktet vandt Henrik Goldschmidt en Grammy for bedste klassiske album, og hans solo-CD ”Phantasy – Music for Oboe” lå som nummer et på P2’s klassiske hitliste seks uger i træk.

Henrik Goldschmidt skriver moderne, jødisk musik. Han har komponeret musik til sine egne orkestre Shlechte Kapelle og Klezmer Zahav, til film og teater samt til særlige lejligheder som fx åbningen af Dansk Jødisk Museum. Senest har han skrevet en del af musikken til teaterkoncerten ”De Andres Drømme” med The Middle East Peace Orchestra.