JONAS LYSKJÆR FRØLUND
Jeg er 17 år og kommer fra Roskilde. Jeg startede på at spille klarinet i 2007. Jeg gik de første fire et halvt år i musikskolen i Roskilde, og efterfølgende har jeg fået 1. soloklarinettist i Det Kongelige Kapel, John Kruse, som lærer. Min musikalske hverdag udgøres af soloundervisning, orkesterspil i ungdomssymfoniorkestret DUSIKA og en pæn mængde forskellige kammermusiksammenhænge, både løse og faste. I forlængelse af dette er jeg tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på deres JuniorAkademi, hvorfra der er blevet dannet en blæserkvintet, som jeg spiller i. Til daglig går jeg i 1.g på Sankt Annæ Gymnasiums MGK-afdeling og skal fortsætte i 2.g efter sommerferien.

Af priser har jeg fået et legat fra Roskilde Musikforening i 2009, vundet 1. præmie i ”Unge spiller klassisk” 2010, guldmedalje i Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence 2011 og 1. pris samt talentpris i Øresunds Solist 2012.

I sommeren 2012 var jeg både forbi Båstad Kammermusikfestival og Copenhagen Summer Festival for at give koncerter.

Det var en stor musikalsk oplevelse, da jeg tiltrådte for den svenske klarinettist Martin Fröst i august 2012 til hans første prøve med Baltic Youth Orchestra og dirigent Kristjan Järvi i Carl Nielsens klarinetkoncert, fordi han ikke selv kunne være der. Det foregik i DR Koncertsalen og udviklede sig også til et møde med Martin Fröst selv, der står som inspiration for stort set alle klarinettister.

Udover det blev jeg i vinteren 2013 udtaget til Carl Nielsen klarinetkonkurrencen 2013, hvilket var et stort skulderklap og motivation.

JONATHAN ALGOT SWENSEN
Jeg er 16 år og kommer fra Gentofte. Jeg var 7 år da jeg begyndte at spille cello, men det er et instrument der har fascineret mig siden jeg nærmest var født. Jeg har fået undervisning af fantastiske lærere, og nu studerer jeg hos Mats Rondin, solist, dirigent og lærer. Jeg spiller i masser af kammermusiksammenhænge, men den mest seriøse for tiden er Brahms klarinet trio med mine to gode venner og kollegaer, Jonas Frølund på klarinet og Elias Holm på klaver. Jeg går på Sankt Annæ Gymnasiums MGK-afdeling i 1.g, og fortsætter i 2.g efter sommerferien.

Af priser har jeg modtaget Jacob Gades Talentpris 2013, 1. pris i Øresunds Solist og guld samt talentprisen i Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence 2012. Jeg har spillet som solist med DR Symfoniorkesteret i 2011, i finalen i Spil For Livet, hvor jeg vandt 2. pris. Jeg har spillet koncerter i Båstad Kammermusikfestival, Hune Kirkes sommerkoncerter, og under en masse andre sammenhænge. I fritiden holder jeg af at være sammen med mine venner.

Program:

Jonas Frølund
A. Weber – Grand Duo Concertant Eb-dur op. 48 for klarinet og klaver
C. Debussy – Première Rhapsodie for klarinet og klaver.

Jonathan Algot Swensen
C. Debussy – Cello Sonate
I. Prologue: Lent, sostenuto e molto risoluto
II. Sérénade: Modérément animé
III. Final: Animé, léger et nerveux

A. Dvorak – Cello Koncert, H mol
I. Allegro