copenhagen_piano_quartet_hi

6. august 2015 – kl. 16:30

Copenhagen Piano Quartet

COPENHAGEN PIANO QUARTET

Copenhagen Piano Quartet er en ung og fremadstormende klaverkvartet med rødder i Danmark, Tjekkiet og Polen, bestående af Benedikte Damgaard: violin, Kristina Fialova: bratsch, Adam Stadnicki: cello og Neel Teilmann: klaver.

Kvartetten er vinder af Val Tidone International Chamber Music Competition i Italien 2013 og Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums kammermusikkonkurrence 2012 og prismodtager ved P2s kammermusikkonkurrence 2014 i København og den internationale Johannes Brahms konkurrence i Østrig 2012.

Den blev dannet i 2010 og de fire medlemmer studerer nu som ensemble i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium under vejledning af kammermusikprofessor Tim Frederiksen samt pianist og docent Jens Elvekjær (Trio con Brio) med debut i februar 2015. I masterclasses har de haft glæde af at arbejde med kapaciteter som Fauré Quartett, Leif-Ove Andsnes, Christian Ihle Hadland og Lars Anders Tomter.

CPQ er modtager af et stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond i 2013, og Jacob Gades store legat ligeledes i 2013. Kvartetten har haft en omfattende koncertvirksomhed og optrådt over hele Danmark, i Norge, Italien, Tjekkiet og Tyskland. Den kommende sæson byder bl.a. på koncerter i Kina og Italien.

For tiden indspiller kvartetten Friedrich Kuhlaus samlede klaverkvartetter for pladeselskabet Dacapo.