Program 2007

Fotos fra koncerterne
Klik her for info om kunstnerne fra programmet i 2007

***

Søndag 29. juli – kl. 16.30

ÅBNINGSKONCERT

Ning Feng, violin, Thomas Hoppe, klaver

Koncert med den unge, kinesiske violinist Ning Feng. Han er ved at afslutte sine studier ved Hans Eisler Konservatoriet i Berlin og har vundet Michael Hill International Violin Konkurrence i 2005 samt Paganini Konkurrence i 2006. Under sin studietid på Royal Academy i London var han den violinstuderende, som har fået den højeste afgangseksamen. Det bliver første præsentation i Danmark, og han spiller sammen med pianisten Thomas Hoppe.

Program:

Beethoven, Poulenc, Paganini

***

Mandag 30. juli – kl. 16.30

Natalie Clein, cello

Den unge, fremragende engelske cellist, Natalie Clein. Hun tilhører den unge generation af engelske musikere, som har opnået berømmelse overalt i den internationale, klassiske verden. Siden hun i 1994 vandt første pris i BBC Young Musician of The Year samt Eurovision Konkurrence for unge musikere har hendes karriere udviklet sig med utrolig fart. Hun har været solist med førende symfoniorkestre og dirigenter og har indspillet flere CD’er med cellosonater af bl.a. Brahms, Schubert, Chopin og Rachmaninoff.

Program:

Bridge, Britten, Elgar

***

Tirsdag 31. juli – kl. 16.30

Ensemble Nordlys

Ensemble Nordlys består af violin, klaver, cello og klarinet. Siden deres meget roste debut i 1997 har de haft en forrygende karriere med mange koncerter i både ind- og udland. Kvartetten har især fokus på nyere tids komponister, men er også hjemmevant i det store klassiske repertoire.

Program:

Brahms, Stravinsky, Szymanowski

***

Onsdag 1. august – kl. 16.30

Oleksandra Zaytseva / Dmitry Tavanets, klaver

Henrik Svitzer, fløjte

Klaverduoen har vundet priser ved flere internationale konkurrencer, bl.a. Piano Duo Konkurrence i Paris 2002, og Schubert Piano Duo Konkurrence i Prag 2005. Begge pianister har desuden meget aktiv international karriere som klaversolist. Henrik Svitzer hører til eliten af fløjtespillere, har modtaget flere internationale priser og er desuden meget respekteret lærer ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.

Program:

Schubert, Dvorak, Rachmaninoff og Stankovych (uropførelse)

***

Torsdag 2. august – kl. 16.30

Kenny Aaberg Larsen, fløjte

Duo Bjarke Mogensen, accordeon og Bastian Schneider, cello

Den unge prisvinder fra Øresunds Solist, Kenny Aaberg Larsen (fløjte), er studerende på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har desuden vundet priser i Berlingske Musikkonkurrence, Jacob Gade Talentpris og Nordea Legatet.

Duo Bjarke Mogensen (accordeon) og Bastian Schneider (cello) er begge konservatoriestuderende og allerede i fuld gang med karrieren. Bjarke har modtaget adskillige store priser, bl.a. Gade Legatet 2000, vinder af DR2 Konkurrence for unge solister, guld og talentpris ved Berlingske Musikkonkurrence og flere legater. Han medvirkede i forrige års Copenhagen Summer Festival, og denne gang hører vi ham i sprudlende duo program.

Program

Kenny Aaberg Larsen: Reynaldo Hahn – Variations on a theme by Mozart Carl Reinecke – Sonate “Undine”, Op. 167

Bjarke Mogensen / Bastian Schneider: Illka Kuusisto – Hymns Astor Piazzolla – Grand Tango Astor Piazzolla – Tanti Anni Prima Astor Piazzolla – Oblivion

FRI ENTRE

***

Fredag 3. august – kl. 16.30

Ungt kammermusik-ensemble fra det kendte Barrat Due Musikinstitut, Oslo

I mange år har Oslo haft denne elite-musikskole, som har uddannet flere generationer af norske musikstjerner. Programmet præsenterer en kvintet med fire strygere og en pianist.

Program:

Christian Sinding – Quintett, Op. 5 – Allegro ma non troppo; Andante; Intermezzo; Finale Schostakovich – Klaverkvintet

***

Lørdag 4. august – kl. 16.30

MGK Klavertrio Jorinde Schulz, violin; Lisa Nyeng, cello; Laurits Dragsted, klaver

Niklas Walentin, violin

Koncert med de yngste talenter. Niklas er bare 12 år og et af de største strygertalenter, vi har haft i mange år. Han har vundet priser i alle de vigtigste danske musikkonkurrencer, bl.a. Øresunds Solist og Berlingskes Musikkonkurrence. MGK står for Musikalsk Grundkursus, som er en konservatorieforberedende uddannelse, og de tre talentfulde musikere i trioen er således på vej i deres musikuddannelse.

Program:

Beethoven – Klavertrio i c-mol Kabalewski – Violinkoncert Tartini – Djævletrillesonaten

FRI ENTRE

***

Søndag 5. august – kl. 16.30

Den unge, exceptionelle, amerikanske pianistinde Simone Dinnerstein spiller Goldberg Variationer af J.S. Bach. Hun debuterede i Carnegie Weill Recital Hall i 2005 og er siden blevet overvældet med fremragende koncert- og pladeanmeldelser. Hun har allerede en stor karriere i USA med koncerter i de mest betydningsfulde koncerthuse. Hun har London debut i 2007.

Program:

J.S. Bach – Goldberg Variationer

***

Mandag 6. august – kl. 16.30

Unge violinister på vej – Gunvor Sihm og Louisinne Azizian

Program med unge fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Koncert med violinisterne Gunvor Sihm og Lousinne Azizian, som begge har studeret i udlandet og allerede har markeret sig stærkt i musiklivet.

Program:

J. Brahms – Violinsonate i G-dur / Violinsonate i d-mol M. Ravel – Tsigane C. Saint-Seëns – Rondo Capriccioso

FRI ENTRE

***

Tirsdag 7. august – kl. 16.30

Trio Aristos samt vinderen af Carl Nielsen Konkurrence 2006, Alexandra Grot, fløjte

En af Europas førende, unge fløjtespillere kommer igen til Copenhagen Summer Festival. Hun har vundet flere priser, bl.a. i Rumænien, Rusland og Tyskland. Studerer hos Adorjan i München og hos Artaud i Paris.

Trio Aristos består af Szymon Krzeszowiec (violin), Alexander Øllgaard (bratsch), Jacob Kullberg (cello). I 2004 debuterede de ved strygerfestival i Kroatien, og i 2006 vandt de både DR Kammermusik-konkurrence og Max Reger Konkurrence i Tyskland.

Program:

Beethoven, Schoenberg, Mozart

***

Onsdag 8. august – kl. 16.30

Musikstjerner på vej

Gregory Tsvetkov (balalajka), Julia Vanjushina (klaver), Krystyna Toroshchyna (violin), Artem Naumenko (fløjte), Anastasia Vorotnaya (klaver), Michael Mering (klarinet)

Unge russiske solister (14-18 år), udvalgt af den prestigefyldte Spivakov Fond

Program:

Chopin, Rimsky-Korsakov, Rachmaninoff, Sarasate, Schubert, Tschaikowsky samt russisk folkemusik på balalajka.

FRI ENTRE

***

Torsdag 9. august – kl. 16.30

Andreas Fosdal (obo), Viktor Wennesz (klarinet), Etienne Boudreault (fagot)

Program:

W.A. Mozart – Trio no. 3 from Divertimento KV229 Ludvig v. Beethoven – Trio op. 87. Variations on a theme by Mozart. Jaques Ibert – Cinq pieces en trio Henri Tomasi – Concert champetres

FRI ENTRE

***

Tak til

Kulturministeriet, Københavns Kommune, Wilhelm Hansen Fonden, Solistforeningen af 1921, Augustinus Fonden, Dansk Solistforbund, Dansk Musikerforbund, Gangstedfonden, Kraghs Mindefond, Øresunds Solist, Gyldendal, Politiken, Sonning Fonden